Otomobil Haber


Volkswagen Tesla’yı yenecek otomobili Türkiye’de üretecek

Volkswagen Tesla’yı yenecek otomobili Türkiye’de üretecek

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla’ya rakip olmak isteyen Alman otomobil devi Volkswagen’in (VW), üretiminin bir kısmını Türkiye’ye kaydıracağı iddia edildi.

Otomobil markaları arasındaki otonom ve elektrikli araç yarışı, sektörde her geçen gün yeni ortaklıkları gündeme getiriyor. ABD’li milyarder iÅŸ adamı Elon Musk’ın sahibi olduÄŸu elektrikli araç üreticisi Tesla ile rekabete hazırlanan Alman otomobil devi Volkswagen’nin (VW), Tesla ile rekabet konusunda birden fazla planı bulunuyor. Buna göre, VW yakın bir gelecekte elektrikli araçlarını 20 bin eurodan (22 bin 836 dolar) daha az bir fiyata satışa sunarak Tesla’dan daha fazla araç satmayı hedefliyor.

ORTAK FABRÄ°KA

Öyle ki, Ford ve VW arasında bir süredir stratejik ortaklıkta bulunmak için görüşmeler sürüyor. Kaynaklar, ABD pazarının en büyük iki markasından bir olan Ford ile, Avrupa’nın en büyük markası olan Volkswagen’in elektrikli ve otonom araçlarını birbirlerinin fabrikasında üreterek büyük bir maliyetten kurtulmayı hedeflediklerini kaydediyor. Bu kapsamda, VW’nin Hannover fabrikasında üretilen ticari aracı T6 Transporter’in üretiminin, markanın elektrikli vanı ID Buzz’a yer açmak için Ford Otosan’ın Transit üretimini gerçekleÅŸtirdiÄŸi Gölcük fabrikasına kaydırabileceÄŸi belirtiliyor. VW’nin söz konusu planı hayata geçirmek için yönetim kurulunun yarısını oluÅŸturan işçi sendikalarını ikna etmesi gerektiÄŸi ifade ediliyor.

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAÅž

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ