Otomobil Haber


Rekabet Kurulu Tofaş, Ford ve Doğuş hakkında soruşturma açtı

Rekabet Kurulu TofaÅŸ, Ford ve DoÄŸuÅŸ hakkında soruÅŸturma açtı. Üç ÅŸirketten Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, Kurul tarafından Danıştay’ın iptal kararının gereÄŸinin yerine getirilmesini teminen haklarında soruÅŸturma açıldığını bildirildi

Rekabet Kurulu Tofaş, Ford ve Doğuş hakkında soruşturma açtı

TofaÅŸ Türk Otomobil Fabrikası AÅž, Ford Otomotiv Sanayi AÅž ile DoÄŸuÅŸ Otomotiv Servis ve Ticaret AÅž, Rekabet Kurulu tarafından Danıştay’ın iptal kararının gereÄŸinin yerine getirilmesini teminen haklarında soruÅŸturma açıldığını bildirdi.

TofaÅŸ Türk Otomobil Fabrikası AÅž, Ford Otomotiv Sanayi AÅž ve DoÄŸuÅŸ Otomotiv Servis ve Ticaret AÅž’nin, Rekabet Kurulu soruÅŸturma kararı hakkında yaptığı açıklama, Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yayımlandı.

ÖTV İNDİRİMİ SONRASI FİYAT ARTIŞI 

Her üç ÅŸirketin ayrı ayrı yaptığı açıklamada, “Rekabet Kurulu tarafından ÅŸirketimize iletilen yazıda, Rekabet Kurulu’nun 2009 yılında otomotiv sektörüne yönelik olarak getirilen ÖTV indirimi kapsamında, yeni binek otomobil ve hafif ticari araç üreticisi ve dağıtıcısı teÅŸebbüslerin ÖTV indirimi sonrası birlikte hareket ederek fiyat artışı yaptıkları ve mal arzını kısıtladıkları yönündeki ÅŸikayetlerin reddine ve soruÅŸturma açılmasına gerek olmadığına iliÅŸkin 24 Haziran 2009 tarihli kararının Danıştay tarafından 4 Aralık 2019’da iptal edilmesini takiben, söz konusu iptal kararının gereÄŸinin yerine getirilmesini teminen 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 4. maddesinin ihlal edilip edilmediÄŸinin tespitine yönelik olarak ÅŸirketimiz nezdinde soruÅŸturma açılmasına karar verildiÄŸi belirtilmekte ve bu kapsamda ÅŸirketimizden savunma talep edilmektedir” denildi.

CEZA YAPTIRIMI OLARAK YORUMLANAMAZ

Rekabet Kurumu tarafından soruÅŸturma açılmasının, soruÅŸturmaya konu teÅŸebbüslerin ya da teÅŸebbüs birliklerinin 4054 sayılı Kanun’u ihlal ettikleri, Kanun kapsamında ceza yaptırımı ile karşı karşıya kaldıkları veya kalacakları ÅŸeklinde yorumlanamayacağı vurgulanan açıklamada, konuya iliÅŸkin geliÅŸmelerin kamuoyu ile paylaşılacağı bildirildi. Haberturk.com

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAÅž

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ