Otomobil Haber


‘Otomobil Ãœzerinden Türkiye’ye Ayar Çekiliyor’

Daha çok ekonomi alanındaki analizleriyle öne çıkan Tebernüş Kireçci, otomobil üzerinden Türkiye’ye ayar çekildiÄŸini iddia etti.

‘Otomobil Ãœzerinden Türkiye’ye Ayar Çekiliyor’

Araç fiyatları özellikle son 6 aydır oldukça zamlandı. Ä°kinci el piyasası ise balon fiyatlar sebebiyle durma noktasına geldi. Tecrübeli gazeteci ve emlak analisti Tebernüş Kireçci ise konuyla alakalı ilginç bir açıklama yaptı. Kireçci, ekonomik anlamda Türkiye’nin hızla 90’lı yıllara döndüğü konusunda uyarıda bulunurken, otomobil fiyatları üzerinden Türkiye’ye operasyon çekildiÄŸini ifade etti.

Kireçci, Twitter hesabından ‘Otomobil ve konut fiyatlarındaki çılgın yükseliÅŸ nasıl durdurulur?’ baÅŸlığıyla yaptığı paylaşımda, otomobil piyasası ile ilgili ÅŸu ifadeleri kullandı:

‘ÇÖZÃœM BÄ°REYSEL OTOMOBÄ°L Ä°THALATI’

Sıfır ve ikinci elde yükselişin önünü kesmenin tek yolu var: İkinci elde bireysel ithalatın önünü açmak. En fazla 3 yaş sınırı koyularak, bankada ithal edilecek arabanın bedeline göre döviz bloke şartı koyulmalı.

‘TÃœRKÄ°YE’YE AYAR ÇEKÄ°LÄ°YOR’

Piyasa bir avuç otomobil tröstünün eline teslim edilmemeli. Ekonomi yönetimi farkında mı? Emin deÄŸilim. Ama otomobil tröstleri üzerinden Türkiye’ye ayar çekiliyor. Bu “ince ayar”ın önüne geçmenin tek yolu ikinci elde bireysel ithalatın serbest bırakılmasıdır. Bu yöntem 1990’larda denendi. Sonuçları açısından gayet baÅŸarılı oldu. Siyasal sonuçları kötü olmuÅŸtu:) Ama artık halk daha bilinçli. Siyasal sonuçları daha olumlu olur.

Tebernüş Kireçci, açıklamasının devamın emlak sektörüyle ilgili de tespit ve tavsiyelerde bulundu.

TRÖST NEDİR?

Bir grup şirketin tekel oluşturmak ve bunun üzerinden hem piyasayı hem de fiyat seviyelerini kontrol etmek için birleşmesine tröst denir. Tröstler ortak hareket eder. Bazen birleşmek yerine kaynaklarını bir araya getirmeyi tercih ederler.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAÅž

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 2 YORUM
  1. Anonim dedi ki:

    Otomobil fiyatları ne zaman düşecek piyasa çakalların eline düştü devlet buna ne zaman el koyacak

  2. Anonim dedi ki:

    Bir çok ilanı takip ediyorum , 110 yazan fiyatı indirmiş 96 yapmış 85 yazan ilanı defalarca yeniliyor , satıcı adeta devletle sidik yarıştırıyor , tamam devlet çok aşırı vergi koydu ve artık bu araçları orta kesim bu fiyatlara alamaz ,ikinci ele yüklenecek tabiki bu fırsat kaçarmı güzel yurdumun % 90 ı müslüman olan ülkemde tüm dünyada bir çok emtianın fiyatı düşerken pandemiden dolayı evde olan bir çok araç satıcısı esnaf , işçi , amir , memur , boşta gezen geçmiş klavyenin başına haaa benim araba daha temiz bu adam 24 yazmış ben 32 yazayım oteki benim araçta celik cant var 35 yazayım , ama millet o kadar keriz değil ,bir iki aya varmaz ciddi düşmeler olacak , çünkü şimdiden belirtiler başladı , beklemekte yarar var , ocak 1 den mart sonuna kadar değerlendirin , tüm ümmete hayırlısını dilerim .

BÄ°R YORUM YAZ