Otomobil Haber


Nissan’ın elektrikli modeli LEAF’i Türkiye’ye geliyor

Nissan’ın elektrikli modeli LEAF’i Türkiye’ye geliyor

İstanbul Ekonomi Zirvesi’nin Otomotiv ve Mobilite Çözümleri panelinde konuşan Nissan Türkiye Genel Müdürü Sinan Özkök, markanın elektrikli modeli LEAF’i Türkiye’ye getireceklerini söyledi.

Bu yıl ikincisi düzenlenen İstanbul Ekonomi Zirvesi’nin altıncı oturumunda otomotiv sektörünün güncel dinamikleri, geleceği ve yerli otomobil konuşuldu.

Zirvede geleceÄŸin otomotiv teknolojileri ve Nissan’ın mobilite çözümlerini anlatan Nissan Türkiye Genel Müdürü Sinan Özkök, “Önümüzdeki 10 yılda, son 15 yılda gördüğümüzden çok daha büyük deÄŸiÅŸimler, göreceÄŸiz. 2030 yılına geldiÄŸimizde her 10 araçtan 3’ü elektrikli, her 4 araçtan biri ise otonom sürüş özelliÄŸine sahip olacak. 2025 yılına geldiÄŸimizdeyse dünyada internet baÄŸlantısı olmayan araç kalmayacak” dedi.

‘ALTYAPI HAZIR OLURSA ELEKTRÄ°KLÄ°LER ARTAR’

Türkiye’de her yıl elektrikli araç satışlarının arttığını kaydeden Özkök, “Türkiye’de elektrikli araç pazarı rakamsal olarak ÅŸu anda çok düşük seviyelerde, fakat Türk tüketicisinin bu alana ciddi bir yönelimi var. Her yıl bu elektrikli satış adedinin arttığını görüyoruz. Gerekli altyapı konusunda çalışmaların tamamlanmasıyla bu pazar Türkiye’de hızla büyüyecek” dedi.

Sinan Özkök, markanın elektrikli modeli LEAF’i Türkiye’ye getireceklerinin bilgisini verdi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAÅž

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ