Otomobil Haber


Nissan – Renault ittifakından rekor satış

Nissan ve Renault ittifakı satışlarını rekor seviyede artırdı

Nissan – Renault ittifakından rekor satış

Nissan, Renault ve Mitsubishi Motors’un toplam satışları 1 Ocak-30 Haziran tarihlerini kapsayan 2017 yılının ilk altı aylık bölümünde 5,27 milyon adedin üzerine çıkarak yüzde 7 artış gösterdi. Elektrikli araç satışları toplamda 480.000 adedin üzerine çıkarken, kapsamı genişleyen ittifak 2017 yılında en çok satış adedine ulaşan Otomotiv grubu oldu.

İttifakın 2017’nin ilk altı ayında toplam satışları yüzde 7 artarak 5.268.079 adede ulaşırken, Nissan’ın özellikle X-Trail/Rogue, Sentra/Sylphy, Qashqai ve Altima/Teana gibi modellerinin satışlarında ciddi bir artış gerçekleşti.

Şirketlerin toplam elektrikli araç satışları da önemli oranda artarak 481.151 adede ulaştı ve ittifakın kitlesel pazarların önde gelen elektrikli otomobil üreticisi olarak konumlanmasını sağladı. Nissan LEAF, Avrupa’nın en çok satan elektrikli aracı olmaya devam ederken, bu araca olan talep, satış adetlerinin artmasında ciddi oranda etkili oldu.

Nissan-Renault İttifakı Başkanı ve CEO’su Carlos Ghosn yapmış olduğu değerlendirmede, “İttifak 2017 yılının ilk yarısında 5.268.079 adetlik bir satış hacmine ulaşarak rekora imza attı. Üye şirketlerimiz için sinerji yaratmaya, küresel pazardaki varlıklarımızdan yararlanmaya ve bunun sonucunda da son derece kapsamlı ve teknolojik bir ürün gamı ve devrim yaratan elektrikli araç modelleri sunmaya devam edeceğiz” dedi ve ekledi: “Genişleyen ittifakımız sadece etkileyici bir satış performansı sunmakla kalmıyor, aynı zamanda dünyanın dört bir yanındaki müşterilerimize yeni nesil mobilite çözümleri de sunarak gücümüzü ve farkımızı ortaya koyuyor.” açıklamasında bulundu.

Nissan Motor Co, 30 Haziran’a kadarki altı aylık süreçte yüzde 5,6 artışla 2.894.488 araç ve kamyon sattı. Şirket Japonya’da yüzde 22,9 ve Avrupa’da da yüzde 5,7 büyüme kaydetti. Infiniti, 2017 yılının ilk yarısında, 2016 yılının aynı dönemine kıyasla yaklaşık yüzde 13’lük bir artışla 125.000 adedin üzerinde araç sattı.

 

Nissan Motor Company Hakkında

Merkezi Japonya’nın Yokohama kentinde bulunan Nissan Motor Co. Ltd. Japonya’nın en büyük ikinci otomotiv şirketidir. Renault-Nissan İttifakı‘nın bir parçası olan ve dünya genelinde 244 bin 500’den fazla çalışanı bulunan Nissan, 2016 yılı içinde 5,63 milyon araç satış gerçekleştirip, 11.720 trilyon Japon Yeni gelir elde etti. Nissan, Infiniti ve Datsun markaları altında altmıştan fazla modelden oluşan zengin bir ürün yelpazesine sahip olan Nissan Motor Co. Ltd. sıfır emisyonlu mobilite konusunda da dünya lideri konumundadır. Nissan’ın bu alandaki dominant modeli LEAF dünyanın geniş kitlelere yönelik tamamen elektrikli ilk araç olma özelliğini taşıyor. LEAF aynı zamanda sıfır emisyonlu araç segmentinde sahip olduğu yaklaşık yüzde 50 pazar payıyla tarihin en çok satılan elektrikli modeli unvanına sahiptir. Fransız üretici Renault ile 1999’dan bu yana ortaklığı bulunan Nissan’ın, 2016 yılı itibariyle de Renault-Nissan İttifakının devamı niteliğinde Mitsubishi Motors ile ortaklığı başlamıştır.

 

Nissan-Renault İttifakı Hakkında

Nissan-Renault,  İttifak merkezi Paris’te bulunan Renault ile Yokohama, Japonya’da kurulu Nissan arasında oluşturulan stratejik bir ortaklıktır. Şirketler 2016 yılında yaklaşık 200 ülkede toplam 9,96 milyon araç satışı gerçekleştirdi. İttifak Almanya’da Daimler ve Çin’de Dongfeng gibi otomobil üreticileri ile stratejik işbirliği yapıyor. Ayrıca Rusya’nın en büyük otomobil üreticisi olan ve Lada markasının üreticisi AVTOVAZ’ı kontrol altında tutan ortak girişimde çoğunluk hissesini elinde bulunduruyor. Sıfır emisyonlu araçlar alanında endüstri lideri olan ittifak otonom sürüş, bağlanabilirlik özellikleri ve hizmetlerine sahip araçları geniş kitlelere sunan ileri teknolojiler geliştirmeyi hedefliyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ