Otomobil Haber


Kiralama sektöründen ilk yarıda 2 milyar TL’lik yatırım!

Yılın ilk yarısında 2 milyar TL’lik yatırım yapan operasyonel kiralama sektörünün 2023 hedefi 400 bin adetlik araç parkına ulaşmak!

Kiralama sektöründen ilk yarıda 2 milyar TL’lik yatırım!

Kiralama sektöründen ilk yarıda 2 milyar TL’lik yatırım!

Operasyonel kiralama sektörü, 2019 yılının ilk yarısında 2 milyar 13 milyon TL’lik yatırım yaparak Türkiye’de satılan yeni otomobillerin yaklaşık yüzde 11,4’ü olan 17 bin 900 adet yeni aracı filosuna kattı.

Söz konusu yatırım ile birlikte aktif büyüklüğü 28 milyar 633 milyon TL olan sektörün filosundaki araç sayısı ise 295 bin adet olarak gerçekleşti.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Tüm Oto Kiralama Kuruluşları Derneği (TOKKDER) Yönetim Kurulu Başkanı İnan Ekici, araç kiralamanın satın almaya kıyasla her zaman daha avantajlı olduğunu vurguladı.

Sektörün sağlıklı büyümesi ve sürdürülebilirliği adına sektöre dair gerekli düzenlemelerin de faydalı olacağı kanaatinde olduklarını dile getiren Ekici, “Bu kapsamda görüşmelerimizi sürdürdüğümüz T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı’mızın da yönlendirmesi ile araç kiralama sektörünü temsil edecek bir birlik kurulması yönünde TOKKDER olarak çalışmalara başladık” dedi.

Ekici, tüm bu gelişmeler ışığında sektörün 2023 araç parkı hedefini ise 400 bin adet olarak açıkladı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ