Otomobil Haber


ISOFIX NEDÄ°R?

Otomobil teknolojileri konusunda günümüzde güvenlik önlemleri öne çıkıyor ve bu kapsamda Isofix nedir ve nasıl bağlanır sorusunun cevabını bilmek de daha kıymetli hale geliyor.

ISOFIX NEDÄ°R?

Isofix nedir sorusu daha çok anne ve babalara yönelik olsa da, aracında çocuk yolcu taşıyan herkesi ilgilendirir. Bunun sebebi ise; isofix, çocuk koltuklarının arabaya sabitlenmesi sağlayan bir sistem olarak ön plana çıkıyor. Burada asıl mesele ise isofix sistemine çocuk koltuğunun nasıl monte edildiği. Zira doğru şekilde montaj yapılmadığı zaman çocuk koltuğu çok sağlam olmuyor.

ISOFIX NASIL BAÄžLANIR?

Isofix nasıl baÄŸlanır sorusunun cevabını ne iÅŸe yarar sorusunun önüne aldık ki, bu konuyu merak eden pek çok anne ve baba olabilir. Bebek arablarını isofix ile koltuÄŸa baÄŸlamak çok da zor deÄŸildir. Sistemin kolay baÄŸlanmasının avantajı vardır. Isofix’in kolay baÄŸlanması demek, montaja baÄŸlı riklerin daha aÅŸağıya düşmesi anlamına gelir. Bunun için öncelikle bebek koltuÄŸunu arabanın koltuÄŸuna güzel bir ÅŸekilde oturtmanız gerekir. Arabaların koltuÄŸunda eklem kısımları bulunur ve bu kısımların ucunda kancalar yer alır. Böylece isofix kemerini ya da aparatını bu kancalara takabilirsiniz. Daha sonra yan tarafta bulunan mandalları çekerek bebek koltuÄŸunu tamamen geriye doÄŸru yaslayabilirsiniz.

Daha güvenli bir bebek koltuğu isterseniz de devreye top tether yöntemi girer. Top tether yöntemi, aynı zamanda üstten balama yöntemi olarak da bilinir. Top tether yöntemini yapmak isterseniz, arabanın arkasında bulunan kancaya bebek koltuğunu bağlayabilirsiniz. Bu sayede ekstra güvenlik önlemi almış olursunuz.

ISOFIX’IN AVANTAJI?

Isofix’in avantajı birden fazladır. Öncelikle; araç gövesi ile koltuk arasında saÄŸlam bir baÄŸlantı saÄŸlar. Böylece çocukların güvenli bir ÅŸekilde seyahat etmesine katkı saÄŸlar.

Isofix sistemini yanlış bağlama ihtimalinin emniyet kemerini yanlış bağlama ihtimaline göre daha düşük olduğu belirtilir.

Isofix yöntemi ile bağalama şeklinin diğer bağlama yöntemlerine daha daha kolay olduğu da belirtilen bilgiler arasındadır.

Bunların dışında; üst bağlama kayışı ve ekstra ayak ile denge daha yukarı seviyelere çıkartılır. Bu sayede ileriye doğru hareket daha küçük ihitimallere çekilir.

Günümüzde araçlar genellikle isofix sistemine uygun olarak üretilir.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAÅž

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ