Otomobil Haber


Ä°konik Model Fiat 500 MoMa koleksiyonunda!

Ä°konik Model Fiat 500 MoMa koleksiyonunda!

Ä°konik Model Fiat 500 MoMa koleksiyonunda!

Bu yıl 60’ıncı yaşını tüm dünyada pek çok farklı etkinlikle kutlayan Fiat 500, dünyanın en saygıdeÄŸer çaÄŸdaÅŸ sanat müzelerinden birisi olan, New York Modern Sanat Müzesi MoMA’nın kalıcı koleksiyonu arasına girerek bir otomobilden daha fazlası olduÄŸunu yine ortaya koydu. 1957 yılından bu yana otomotiv tarihine büyük iz bırakan ve sahip olduÄŸu ikonik tasarımıyla Ä°talyan stilinin dünya elçisi haline gelen Fiat 500, sanata ve sanatçılara ilham veren yanıyla yediden yetmiÅŸe tüm insanların sevgisini kazanan bir otomobil oldu. Bundan sonra da 60 yıldır olduÄŸu gibi, MoMa’da dikkatleri üzerine çekmeye devam edecek.

60 yıl önce, 1957 yılında yollarla buluÅŸan Fiat 500, bu yıl birçok etkinlikle tüm dünyada yeni yaşını kutluyor. Büyük karoserli aile otomobillerinin ön planda olduÄŸu 50’li yıllarda minimalist yaklaşımıyla kısa sürede fark yaratan 500, tıpkı bugün olduÄŸu gibi 60 yıl önce de kendinden çok daha büyük otomobillerin gerekliliÄŸini sorgulatacak yenilikçi ve sempatik özellikleriyle otomotiv dünyasına yepyeni bir soluk getirdi.

Dante Giacosa önderliÄŸinde tasarlanan ilk nesil modelle bir efsane haline gelen Fiat 500, insanların en sevdiÄŸi otomobiller arasında kendine yer edindi. Bugün Fiat 500, en saygıdeÄŸer çaÄŸdaÅŸ sanat müzelerinden birisi olan New York Modern Sanat Müzesi-MoMA’nın kalıcı koleksiyonuna katılarak, çok sevilen ve duygusal bir baÄŸ kurulabilen otomobil deÄŸeri taşıdığı gibi gerçek bir sanat eseri olduÄŸunu da açıkça ortaya koymuÅŸ oldu. MoMA’nın satın aldığı, 1965-1972 yılları arasında üretilen 500 F modeli, birçok sanatçıya ilham kaynağı olan, ölümsüz ve tüm zamanların ötesine yerleÅŸen tasarım özellikleriyle müze koleksiyonunun gözdesi haline geldi. Fiat’ın efsane otomobili tüm dünyada piyasaya sürüldüğü günden itibaren baÅŸarı elde etti. Herkesçe tanınan tasarımı, birçok sanatçının hayal gücüne ilham kaynağı oldu; onların şık, özel ve sportif uyarlamalar tasarlamasını saÄŸladı. 60 yıllık geçmiÅŸinde farklı hayat stillerini bünyesinde barındırdı ve her daim modadan bağımsız, hep genç kalarak, kimliÄŸini korumayı baÅŸardı.

2007 yılından bu yana 2 milyonun üzerinde otomobil sürücüsünün gönlünü kazanan yeni nesil Fiat 500, 2008 yılında Car of the Year (Yılın Otomobili) ödülüne layık görülmüştü. Takiben, pek çok prestijli ödülün daha sahibi olan 500, gerçek bir İtalyan ikonu olduğunu gözler önüne sermeye devam ediyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAÅž

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ