Otomobil Haber


‘Ä°kinci El’de ÅŸimdiye kadar böyle bir faiz kampanyası görmedik

‘Ä°kinci El’de ÅŸimdiye kadar böyle bir faiz kampanyası görmedik

Kamu bankalarının açıkladığı kredi paketine Otomotiv Yetkili Satıcıları DerneÄŸi’nden (OYDER) destek mesajı geldi.

OYDER’den yapılan yazılı açıklama yapıldı…

Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Şahsuvaroğlu, konuyla ilgili şunları söyledi:

Kamu bankaları, normalleÅŸme sürecine geçiÅŸ ve sosyal hayatın canlanması için “konut kredisi”, “taşıt kredisi”, “sosyal hayatı destek” ve “tatil destek” olmak üzere 4 yeni kredi paketini hayata geçireceÄŸini açıklaması bu sektörleri ve bizleri motive etmiÅŸtir.

‘TÃœKETÄ°CÄ° KREDÄ°YE KOLAY ERÄ°ÅžEBÄ°LMELÄ°’

Sıfır araçlardaki faiz kampanyasının devam ettirilmesini sektör adına oldukça olumlu bir geliÅŸmedir. Sıfır taşıtta yüzde 0,49 faiz oranıyla finansman imkanı 30 Haziran’da bitecekti, bu destek devam ettirildi. Bu beklediÄŸimiz, hükümetimiz ile sürekli konuÅŸarak uzatılması beklentimizi ilettiÄŸimiz bir destekti. Faizlerin düşük olarak devam etmesi sıfır araçta talebin oluÅŸmasını saÄŸlayacaktır. Burada özellikle kredi taleplerinin olumlu neticelendirilmesinin en az faiz oranları kadar önemli olduÄŸunun altını da çizmemiz doÄŸru olacaktır. Tüketiciler krediye ne kadar rahat ulaÅŸabilir ve ne kadar kolay kullanabilirse araç satın alma talepleri de o kadar yüksek olmakta.

‘Ä°KÄ°NCÄ° ELDEKÄ° FIRSAT TÄ°CARETÄ°N ÖNÃœNÃœ AÇACAKTIR’

Ä°kinci el araç satışları ise ocak-nisan arasında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 18,5 yükseldi. Ancak nisan ayında yüzde 50’ye yakın düşüş gördük. Bunun en büyük sebebi Nisan ayında da sokaÄŸa çıkma kısıtlamalarının devam etmesiydi. Özellikle ikinci elde sunulan taşıt kredisi kampanyası bu alanda hem tüketicilerin alım gücünü yukarı taşıyacak hem de ticaretin önünü açacaktır. Her iki tarafta da yapılmakta olan kampanyalar ile aracını deÄŸiÅŸtirmek isteyen veya kendine araç almak isteyen orta ölçekli iÅŸletmeler için de çok faydalı bir durum ortaya çıkacaktır.

‘ŞİMDÄ°YE KADAR BÖYLE BÄ°R FAÄ°Z KAMPANYASI GÖRMEDÄ°K’

İkinci el pazarını destekleyeceğini düşündüğümüz bu kampanyada açıklanan faiz oranları bugüne kadar bankaların verdiği en düşük oran diyebiliriz. Sıfır için devam eden yüzde 0,49 ve ikinci el için yüzde 0,89 çok uygun faiz oranları. Türkiye Cumhuriyeti otomotiv tarihinde, şirketlerin yaptıkları komisyonlu düşük faiz kampanyaları hariç ikinci eli destekleyen böyle bir faiz kampanyası görmedik. Bu süreçte açıklanan destek paketini hazırlayanlara sektör olarak teşekkür ederiz. Bunlar hem tüketiciyi, hem sektörü ve hem de bizleri motive edecek, işlerimizi daha hızlı toparlamamıza yardımcı olacaktır.

‘ARAÇ BULUNURLUÄžU KONUSUNDA HAZÄ°RAN’DAN SONRA SIKINTI YAÅžAMAYIZ

Araç bulunurluÄŸu konusunda Haziran’dan sonra çok sıkıntı yaÅŸamayacağımızı düşünüyorum. Åžu anda ülkemizdeki fabrikalar üretime baÅŸladılar, yurt dışındaki fabrikalar da üretime baÅŸladı. Fabrikalar üretime girdikten sonra ülkemizdeki fabrikalarda üretilen araçlar hemen, AB tarafında üretilen araçların ise bize ulaÅŸmaları bir ay civarında bir süre alıyor. Bu sürede de stoklarımızdaki araçları müşterilerimizin alımına sunmuÅŸ olacağız. Avrupalı üreticilerin öncelikle kendi pazarlarını beslemesi çok olaÄŸan olmakla beraber, bizlerin sipariÅŸlerini de en kısa sürede göndermeye baÅŸlayacaklardır.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAÅž

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. ecevit dedi ki:

    bende peuegotta daha önce böyle kampanyalar görmemiştim

BÄ°R YORUM YAZ