Otomobil Haber


Hyundai Kona güvenlikte zirveye ulaştı

Hyundai’nin Kona modeli, yine bir çarpışma testinden baÅŸarıyla geçti

Hyundai Kona güvenlikte zirveye ulaştı

Hyundai Kona güvenlikte zirveye ulaştı

Mayıs ayında Türkiye’de satışa sunulan Hyundai Kona, bağımsız Uluslararası Otoyol GüvenliÄŸi Enstitüsü‘nün yapmış olduÄŸu çarpışma testlerinde en yüksek dereceyi elde etti.

Hyundai Kona, Kör Nokta Çarpışma Uyarısı (BCW), Arka Çapraz-Trafik Çarpışma Uyarısı (RCCW) ve diÄŸer radar sistemleriyle Top Safety Pick Plus‘ı kazanma baÅŸarısını gösterdi.

Hyundai, ülkemizde de Mayıs ayında satışa sunduğu KONA modeliyle yine bir çarpışma testinden daha zaferle ayrıldı. KONA, Amerikan bağımsız araştırma kuruluşu IIHS’nin açıkladığı sonuçlara göre en üst düzeyde bir derece olan Top Safety Pick Plus’ı kazanmış oldu. KONA, tasarımdaki başarısını güvenlik anlamında da devam ettirerek ne denli iddialı olduğunu bir kez daha kanıtlamış oldu.

KONA ayrıca, yolcu tarafındaki ön çarpışma testinde yolcu koruma için iyi bir derecelendirme notu elde etti ve yeni nesil LED farlarıyla Top Safety Pick Plus ödülüne layık görüldü. IIHS’in beÅŸ diÄŸer çarpışma testi deÄŸerlendirmesinde ve 20 ila 40 km/s pist testlerinde de ön çarpışma önleme sistemi üstün bir derecelendirme elde etti.

2018 Top Safety Pick Plus ödülüne hak kazanmak için araçlar, yapılan testlerde sürücü tarafındaki ön, ön çapraz, yan, tavan dayanıklılığı ve baş koruma testlerinde yüksek skorlar elde etmek zorunda. Ayrıca araçların yolcu tarafı ön çapraz çarpışma testlerinde en yüksek korumayı sağlaması gerekiyor. Hyundai KONA sunmuş olduğu opsiyonel çarpışma önleyici sistem ve farlar sayesinde de bu iddiasını iki katına çıkarmış oldu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAÅž

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ