Otomobil Haber


Honda ile GM elektriklide iÅŸbirliÄŸine gidiyor

Honda’nın ‘Elektrikli Vizyon’ stratejisi kapsamında yapılan anlaşma ile üretilecek araçların 2024 yılında satışa çıkması öngörülüyor

Honda ile GM elektriklide iÅŸbirliÄŸine gidiyor

Japon Honda ile Amerikan General Motors elektrikli otomobil geliÅŸtirmek üzere anlaÅŸma yaptı… Yapılan anlaÅŸma kapsamında GM‘nin tescilli Ultium pilleri kullanılarak 2 adet yeni Honda elektrikli araç üretilecek. Honda’nın ‘Elektrikli Vizyon’ stratejisi kapsamında yapılan anlaÅŸma ile üretilecek araçların 2024 yılında satışa çıkması öngörülüyor.

Ä°KÄ° YENÄ° HONDA

Elektrifikasyon sürecine önem veren Honda ve General Motors (GM), iki yeni elektrikli aracı birlikte geliÅŸtirmek için anlaÅŸma imzaladı. GM’nin tescilli Ultium pilleri kullanılarak Honda’nın ‘Elektrikli Vizyon’ stratejisi ile iki yeni Honda aracı için çalışmalara baÅŸlandı. Yeni elektrikli araçların iç mekan ve dış tasarımları Honda tarafından gerçekleÅŸtirilecek ve Honda’nın sürüş özellikleri modellerde yer alacak. Bu iÅŸ birliÄŸi ile üretilen Honda elektrikli araçlar için her iki ÅŸirketin otomotiv alanındaki uzmanlıkları birleÅŸecek.

2024 YILINDA ABD VE KANADA’DA SATIÅž BAÅžLAYACAK

Araçların üretimi Amerika’daki General Motors tesislerinde gerçekleşecek. Honda’nın Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada pazarında araç satışını ise 2024 yılında başlaması ön görülüyor. Üretimdeki iş birliğine ek olarak Honda, GM’nin OnStar güvenlik hizmetini yeni üretilecek elektrikli araçlara HondaLink ile entegre olacak şekilde ekleyecek.

Ayrıca Honda, GM’nin eller serbest (hands free) ileri seviye sürücü destek teknolojisini de kullanmayı planlıyor. Honda, 2018 yılında da GM’nin pil modülü geliştirme çalışmalarına katılmıştı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAÅž

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ