Otomobil Haber


Doğan Holding ilk çeyrekte kârını yüzde 41 artırdı

Doğan Holding, yılın ilk çeyreğinde konsolide gelirlerini yüzde 47 artırarak 3 milyar TL’ye ulaştı

Doğan Holding ilk çeyrekte kârını yüzde 41 artırdı

Doğan Holding ilk çeyrekte kârını yüzde 41 artırdı

Doğan Holding’in 2019 yılının ilk çeyreğinde brüt kârı ise %41 artarak 242 milyon TL olurken; “Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kârı” (FAVÖK) ise %47 artarak 151 milyon TL’ye yükseldi.

Doğan Holding 9 Mayıs 2019 itibarıyla yılın ilk çeyreğine ait mali tablolarını açıkladı. KAP’a yapılan açıklamaya göre;

Doğan Holding’in, 2019 yılının ilk çeyreğinde konsolide gelirleri %47 artarak 3,0 milyar TL’ye ulaştı. Doğan Holding’in konsolide gelirlerinin artışında, grup şirketlerinden akaryakıt perakendesi sektöründe faaliyet gösteren Aytemiz’in artan bayi sayısı ve elektrik üretim ve ticaret segmentindeki gelir artışı etkili oldu.

Doğan Holding’in 2019 yılının ilk çeyreğinde brüt kârı %41 artarak 242 milyon TL olurken; “Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kar” (“FAVÖK”) ise %47 artarak 151 milyon TL’ye yükseldi. “Esas Faaliyetlerden Net Diğer Gelirler”, kur farkı dahil finansal gelirlerdeki artışa bağlı olarak 2019 yılının ilk çeyreğinde 267 milyon TL’ye yükseldi.

“Özkaynak Yöntemiyle Değerlenen Yatırımların Zararlarındaki Paylar” ise Boyabat ve Aslancık’dan gelen net zararların etkisiyle 17 milyon TL oldu. “Yatırım Faaliyetlerinden Net Gelirler”, menkul kıymet faiz gelirlerindeki artışa bağlı olarak 21 milyon TL olarak gerçekleşti. “Net Finansman Giderleri” de türev araçlara ilişkin gelirlere bağlı olarak 62 milyon TL’ye geriledi. Bu itibarla, ana ortaklık payına düşen net dönem kârı 230 milyon TL olarak gerçekleşti.

‘Konsolide kârlılığı artırmaya devam ediyoruz’

Doğan Holding CEO’su Çağlar Göğüş, Doğan Holding’in medya ve perakende iş kollarında gerçekleşen varlık satışlarının ardından, 2018 yılından itibaren odaklanma ve verimlilik stratejisinde yeni bir aşamaya geçtiğini ve daha çevik bir yapıya kavuştuğunu vurguladı. Doğan Holding’in 2017 yılından bu yana sürdürülen odaklanma ve verimlilik stratejisi ışığında faaliyette bulunduğu sektörlerde başarılı projelere imza atarak konsolide kârlılığını ve aktif kalitesini artırmaya devam ettiklerini ifade eden Göğüş, 60 yıllık geçmişiyle Türkiye’nin en köklü özel sektör kuruluşları arasında yer almanın sorumluluğu ve deneyimiyle 2018 faaliyet döneminin yanı sıra 2019’un ilk çeyrek döneminde de başarılı finansal ve operasyonel sonuçlara ulaştıklarını kaydetti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ