Otomobil Haber


Clio’ların en güzeli Türkiye’de!

Clio’ların en güzeli Türkiye’de!

Tanıtıldığı 1990 yılından bu güne kadar dünya çapında 15 milyon adetlik satışa ulaşan Clio tamamen yenilendi. Türkiye pazarına ilk olarak 1995 yılında giren Clio, 300 binin üzerinde satış rakamına ulaşarak önemli bir başarı elde etti.

Hem Avrupa, hem de Türkiye’de B-HB segmentinin lideri olan Clio, Renault Grubu‘nun en çok satan modeli ve bugüne kadar ki ‘En İyi Clio’ olarak öne çıkıyor.

Renault‘nun tamamen yenilen modeli Clio’nun 5. nesli Antakya’da yapılan Basın Test Sürüşü’yle tanıtıldı…

Renault MAİS Genel Müdürü Berk Çağdaş, “43 bin yıllık geçmişi olan bir yerde, böyle bir ortamda Yeni Clio’nun tanıtı ve test sürüşünü yapmak çok güzel” dedi.

BENZERSİZ İÇ HACİM VE KONFORA SAHİP

Türkiye’nin en çok satılan model sıralamasında 2. sırada* yer alan Clio, yeni neslinde tasarım genetiğini korurken daha kaslı ve dinamik bir görünüme kavuşuyor. Yeni Clio’nun tasarımına dinamizm ve sportif bir görünüm kazandıran ayrıntılar modelin aerodinamik performansını arttırırken daha iyi ses yalıtımına katkıda bulunuyor. İttifak tarafından geliştirilen yeni CMF-B platform sayesinde segmentinde benzersiz iç hacim ve konfora sahip.

SEGMENTİNİN EN BÜYÜK BAGAJINA SAHİP

Yeni Clio’nun iç mekanında ise, daha güçlü bir teknolojik donanım ve daha sofistike yepyeni bir tasarım ile yüksek kalite ilk bakışta göze çarpıyor. Yeni Clio bünyesinde yüksek teknolojiler barındırıyor: 9.3’’ dikey tablet ekran, Multisense Sürüş Deneyim Teknolojisi, Auto-hold fonksiyonlu elektrikli park freni B HB segmentinde ilk kez Renault Clio ile birlikte pazara sunulan özellikler arasında yer alıyor.

Ayrıca Yeni Clio’nun 391 litre hacimli (dizel versiyonlarda 366 litre) bagajı segmentinin en iyisi olarak öne çıkıyor.

EURO NCAP’TEN 5 YILDIZ ALDI

Renault ürün gamında ilk kez Yeni Clio’da kullanılan 360° kuş bakışı kameranın yanı sıra Smart Cockpit, Eller Serbest Park Destek Sistemi, kablosuz şarj, akıllı telefon ekran yansıtma özelliği, 7’’ kişiselleştirilebilir sürücü ekranı ise bir üst segmente ait özellikler olarak dikkat çekiyor.

Yeni Clio, Euro NCAP testinden elde ettiği 5 yıldız ile mükemmel güvenlik seviyesi sunarak beşinci neslinde de çağa uyum sağlama geleneğini sürdürüyor. Yeni Clio, ADAS (Sürüşe Yardımcı Destek Sistemleri) sistemi ile en üst seviyede güvenlik ve konfor sunuyor. Şerit takip sistemi, aktif acil fren destek sistemi, otomatik uzun/kısa farlar, trafik işaretlerini tanıma sistemi gibi özellikler sürüş güvenliğini artırıyor.

KÜÇÜK AMA GÜÇLÜ GÜÇLÜ MOTORLAR

1.0 SCe, 1.0 TCe ve 1.3 TCe benzinli motorları da ürün gamına ekleyen Yeni Clio, Türkiye’de yeni nesil dört benzinli ve iki dizel olmak üzere zengin bir motor seçeneği ile müşterilerin beğenisine sunuluyor. (Benzinli manuel: 1.0 SCe 72 bg, Turbo 1.0 TCe 100 bg / Benzinli otomatik: Turbo 1.0 TCe X-Tronic 100 bg ve Turbo 1.3 TCe EDC 130 bg / Dizel manuel: 1.5 Blue dCi 85 bg ve 1.5 Blue dCi 115 bg).

111 BİN TL’DEN BAŞLAYAN FİYATLARLA SUNULUYOR

Yeni Clio, Türkiye’de Joy, Touch ve Icon olmak üzere üç donanım seviyesi ile 111.000 TL’den başlayan fiyatlarla 12 Şubat 2020 tarihinden itibaren satışa sunuluyor. Ayrıca e-ticaret online satış ile 300 müşteri, Yeni Clio’yu pazara sunulmadan önce özel fırsatlarla satın alma ayrıcalığına sahip oluyor.

TÜRKİYE’DE ÜRETİLİP, İHRAÇ EDİLECEK

Renault MAİS Genel Müdürü Berk Çağdaş: “Türkiye’nin en çok satılan 2. modeli olan Clio’nun 5. nesli olan Yeni Clio’yu müşterilerimizle buluşturuyor olmanın heyecanını yaşıyoruz. Yeni Clio’nun Türkiye’de OYAK Renault Fabrikaları’nda üretilmesi ve dünyaya ülkemizden ihraç edilmesi bizim için ayrıca gurur vesilesi. Yeni Clio, yenilenen kaslı tasarımı, yüksek teknolojileri, kalitesi ve bir üst segmente ait özellikleri ile segmentinin referans modeli olmayı sürdürecektir. “Clio’ların en iyisi” Yeni Clio ile segment liderliğimizi pekiştirmeyi hedefliyoruz.” dedi.

SÜRÜŞ İZLENİMİ

Yukarıda detaylarını verdiğimiz 3’ü 1 litrelik 4 benzinli, 2’si dizel motor seçeneğiyle satışa sunulacak olan Yeni Clio’nun 1 litre TCe 100 beygirlik, yeni nesil X-TRONIC otomatik vitesli versiyonunu kullandık. Hürriyet Gazetesi Otomotiv Editörü Burak Taşçı’yla yaptığımız test sürüşünde ikimiz de büyük keyif aldık. Aracı ne kadar zorladıysak en fazla 7.5 litrelik tüketim değerine ulaşabildik. Bu da gösteriyor ki, açıklanan 3.9 litrelik değerler oldukça gerçekçi. Bunun yanında tamamen yenilenen Clio’nun yol tutuşu üst segment araçlarla yarışacak hale gelmiş.

Daha detaylı Sürüş İzlenimi’ni önümüzdeki günlerde sizler için yazacağız. Şimdilik aşağıda yer alan linkten 2020 model 5. nesil Clio’nun kısa bir görüntüsünü izleyebilirsiniz.

Levent Çezik / Antakya

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ