Otomobil Haber


Araçlarını Satıp Parayı O Sektöre Yatırıyorlar

2. el otomobil fiyatlarındaki aşırı yükseliş emlak sektörünü de etkiledi. Pek çok kişinin aracını satıp ev almak istediği belirtiliyor.

Araçlarını Satıp Parayı O Sektöre Yatırıyorlar

İkinci el araç fiyatlarının fahiş bir şekilde yükselmesi, otomobilleri konutlarla yarışır hale getirdi. Bu durumu fırsat bilen vatandaşlar, arabalarını satıp konut sektörüne yöneldi.

Ä°zmir’de her gün yaklaşık 3 bin 500 ikinci el otomobile ev sahipliÄŸi yapan Otokent, ev satın almak üzere araba satmaya gelen müşterilerini ağırlıyor. Ä°zmir’de galericilik yapan Fahri Karlık, pandemi döneminde ikinci el araçların deÄŸerlendiÄŸini, bayilere sıfır otomobil gelmemesinin bunda etkili olduÄŸunu dile getirdi. ikinci el otomobil

‘Konuta Yönelende Artış Var’

Ä°kinci el otomobillerin çok deÄŸerlendiÄŸini belirten Karlık, “Bazı vatandaÅŸlar aracının deÄŸer kazandığını düşünerek aracını satıp, yeni bir yatırıma yöneliyor. ÖrneÄŸin 150 bin liralık arabasını satıp 50-60 bin liralık baÅŸka bir otomobil satın alıyorlar. Kalan 100 bin lirayı peÅŸinat olarak verip ev alma yoluna gidiyorlar. Bu dönemde bu yöndeki alışveriÅŸler çok hızlandı.” ifadelerini kullandı.

’50 Binlik Araba Ä°ÅŸimi Görür’

Otokent’e gelerek fiyat araÅŸtırması yaptığını söyleyen vatandaÅŸlardan Nurettin Top, “Buraya 150 bin liralık arabamı nakde çevirmek için geldim. Arabamı satıp 50 bin liralık baÅŸka bir araba almak istiyorum. Ev almak istiyorum. 50 bin liralık araba da benim iÅŸimi görür.” diye konuÅŸtu.

ETÄ°KETLER:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAÅž

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ