Otomobil Haber


Alman Volkswagen’in kârı eridi

Alman Volkswagen’in kârı eridi

Alman Volkswagen’in, yılın üç ayında 2019’ın aynı dönemine göre özel kalemler hariç kârı yüzde 81,4 azalışla 0,9 milyar Euro’ya düştü.  Volkswagen Grubu, ocak-mart döneminde 2019’nun aynı dönemine göre yüzde 8,3 azalışla 55,1 milyar Euro satış geliri elde ederken, grubun özel kalemler hariç kârı da yüzde 81,4 azalışla 0,9 milyar Euro’ya düştü.

Bünyesinde Audi, Bugatti, Seat, Skoda ve Porsche markalarını bulunduran Volkswagen Grubu, yılın ilk çeyreğine ilişkin mali sonuçlarını duyurdu.

ŞİRKETİN KÂRI YÜZDE 81.4 AZALDI

Açıklamaya göre; grubun, geçen yıl ocak-mart döneminde 60 milyar Euro olan satış geliri, 2020’nin aynı döneminde yüzde 8,3 azalışla 55,1 milyar Euro’ya indi. Åžirketin kârı da özel kalemler hariç yüzde 81,4 azalışla 0,9 milyar Euro oldu.

Şirket, ilk çeyrekte araç teslimatının da bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 23 azalarak 2 milyona gerilediğini açıkladı.

BÜTÜN YIL İÇİN FAALİYET KÂRI POZİTİF OLACAK

Virüs salgınından dolayı fabrikalarda üretimin askıya alınması ve özellikle Çin ve ABD piyasalarında talebin düşmesine rağmen Volkswagen, bütün yıl için faaliyet kârının pozitif olacağını duyurdu.

Şirket, bu yıl araç teslimat sayısında ve satış gelirinde düşüş beklendiğini de açıkladı.

ETÄ°KETLER:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAÅž

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ