Otomobil Haber


Bosch mobilitenin dönüşümüyle büyüyor

Bosch mobilitenin dönüşümüyle büyüyor

Bosch mobilitenin dönüşümüyle büyüyor

GeleceÄŸin karayolu trafiÄŸine yönelik çözümlerle pazarın iki katı hızında büyüyen Bosch, mobilitenin dönüşümünde öncü rol oynuyor. 2017 yılında, Mobilite Çözümleri iÅŸ sektöründeki satışların yüzde 7 artarak 47 milyar Euro civarında olması bekleniyor. Aynı dönem içerisinde global araç üretimi sadece yüzde 2,8 büyüme gösterecek. Bosch Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Dr. Volkmar Denner, “Otomotiv endüstrisindeki iÅŸimiz büyümeye devam ediyor ve bu bu ÅŸekilde devam edecek. Bu baÅŸarı, geleceÄŸin mobilitesinde bizi iyi bir konuma getiriyor.” dedi. Sürücü destek sistemleri iÅŸi özellikle bugünlerde güçlü bir ÅŸekilde büyüyor. Bu sistemler, otonom sürüşün müjdecisi. Buradaki pazar büyümesi yüzde 25 ve Bosch’un büyüme oranı ise bundan çok daha yüksek. 2019 yılında Bosch, sürücü destek sistemlerinde iki milyar Euro’luk bir satış elde edecek. Yıl sonu itibarıyla ÅŸirketin Mobilite Çözümleri iÅŸ sektöründeki AR-GE çalışanlarının sayısı yaklaşık yüzde 10 artarak 48.000 kiÅŸiye yükselecek. Emisyon, stres ve kazanın bulunmadığı bir ÅŸehir ortamı üç teknolojik geliÅŸmeye baÄŸlı. Bunlar: otonom, elektromobilite ve baÄŸlanabilirlik.” Bosch CEO’su ekledi, “Mobilite artık sadece daha iyi otomobillerin üretilmesiyle ilgili deÄŸil. Yeni mobilite konseptlerine ihtiyacımız var.”

Bosch’un kazasız, stressiz ve emisyonsuz trafik çözümleri

TrafiÄŸin sıkışması, kazalar, hava kirliliÄŸi veya iklim deÄŸiÅŸikliÄŸi; Bosch, karayolu trafiÄŸinin bugün karşılaÅŸtığı ve gelecekte karşılaÅŸacağı zorluklarla baÅŸa çıkmaya yönelik çözümlere ve servislere daha ÅŸimdiden sahip. Denner, “Gelecekte mobil olmaya devam etmek istiyorsak, mobilitemizi bugünden deÄŸiÅŸtirmemiz gerekiyor.” dedi. Bugünkü önemli görevlerden bir tanesi ÅŸehirlerimizdeki hava kalitesini iyileÅŸtirmek. Bosch, hem içten yanmalı motor teknolojisini iyileÅŸtirerek hem de çabalarını elektromobilite alanına geniÅŸleterek bunu yapmaya yardımcı olmak istiyor. Sürüş yasaklarıyla ilgili güncel tartışma ve geleceÄŸin içten yanmalı motorları ile ilgili olarak Denner, “Bizim için hepsi aynı öneme sahip. Teknolojik seçeneklerimizi açık tutmak ve kendimizi tek bir yolla sınırlandırmak istemiyoruz.” dedi. Söz konusu, içten yanmalı motorların emisyonları ve dış kaynaklı kirliliÄŸi olduÄŸunda, sentetik yakıtlarla önemli bir ilerleme kaydedilebilir. Yenilenebilir enerji yardımıyla üretilen sentetik yakıtlar içten yanmalı motorları CO2 siz hale getirebilir. Buna ek olarak sentetik yakıtlar, neredeyse kurumsuz yanmak üzere tasarlanabilir. Bu ÅŸekilde, egzoz gazı arıtma maliyeti azaltılabilir. Denner, “Sentetik yakıtlar mevcut akaryakıt istasyonlarında ve daha da önemlisi ÅŸu anda mevcut olan motorlarda kullanılabilir. Bunun olumlu etkilerini altyapıyı ve araç filosunu tamamen yenilemeye gerek kalmadan kısa sürede.” dedi.

Elektromobilitenin pazara giriÅŸi hız kazanmaya devam ediyor. Yeni Bosch elektrikli aks tahrikleri, otomobil üreticileri ve araç kullanıcıları için elektrikli güç aktarım mekanizmasını daha etkili ve düşük maliyetli hale getiriyor. Hafif elektromobilite uygulamaları için Bosch, daha önceden üretimde denenmiÅŸ ve test edilmiÅŸ bileÅŸenlere dayanan esnek ve kolaylıkla ölçeklenebilir 48 voltluk güç aktarım mekanizması sistemi geliÅŸtirdi. Bosch, dünyanın elektromobilite alanında en büyük pazarı olan Çin’de daha ÅŸimdiden lider pozisyonda. Avrupa’da ise Bosch, kıtanın en büyük elektrikli araç filosu olan Almanya Postanesi’nin Streetscooterleri için güç aktarım mekanizması sistemi tedarik ediyor.

Bosch, sürücüsüz park etme ile otonom sürüşün önünü açıyor

Bosch’ta otonom sürüş, giderek daha somut bir hal alıyor. Bosch, dünyanın en büyük otomotiv tedarikçisi olan Daimler ile birlikte 2020 yılının başında ÅŸehirlerde paylaşımlı, yüksek seviyede otonom araç filolarını kullanıma sokacak. Bu, trafik akışını iyileÅŸtirecek ve emniyete daha fazla katkıda bulunacak. GerçekleÅŸtirilen global bir araÅŸtırmaya göre tüketicilerin yarısı, sürücülerin yoldaki sorumluluklarını azaltan ve trafikte kendi kendine giden bir otomobili memnuniyetle karşılıyor. Bosch, otonom sürüşe yönelik ilk adımları çoktan attı: 2018 yılının başından itibaren Stuttgart’taki Mercedes-Benz Müzesi otoparkında otomobiller sürücüsüz olarak park yerlerini kendileri arayacak ve park edecek. Bu özellik, stresi azaltıyor ve park yerlerinin çok daha etkili bir ÅŸekilde kullanılmasını saÄŸlıyor. Aynı miktarda park yerine yüzde 20 daha fazla araç sığabilir. Bu otonom vale park servisi, Bosch tarafından saÄŸlanan akıllı otopark altyapısı tarafından mümkün kılınıyor. Denner, “Bosch, otomobillerden daha fazlasını yapabilir. Yenilikçi mobilite çözümlerini uygulamaya sokmak için ÅŸirketin tüm teknolojilerini kullanıyoruz.” dedi.

Akıllı telefon kullanmak kadar kolay: Bosch bulutundan yazılım güncellemeleri

Bu yaklaşım baÄŸlanabilirliÄŸe de uygulanıyor. Önümüzdeki beÅŸ yıl boyunca aÄŸa baÄŸlı mobilite pazarı, her yıl yaklaşık yüzde 25 oranında büyüyecek. Bu, global satışların 47 milyar Euro’dan 140 milyar Euro’ya çıkacağı anlamına geliyor (kaynak: PwC). Otomotiv endüstrisinde yer alan diÄŸer ÅŸirketlerden farklı olarak Bosch, bunun gerekli kıldığı sensörlere, yazılımlara ve servis uzmanlığına sahip. Bugün, 1,5 milyon araç Bosch IoT yazılımını kullanarak aÄŸa baÄŸlanıyor. Araç baÄŸlanabilirliÄŸi, birçok mobilite servisini mümkün kılıyor. Otomobiller, kiÅŸisel asistanlar haline gelecek. Denner, “Sadece sürüş dünde kaldı. Akıllı evlere ve ofislere baÄŸlayarak, otomobilleri üçüncü yaÅŸam alanına dönüştürüyoruz.” dedi. Kısa bir süre içerisinde baÄŸlanabilirlik, araçların Bosch’un yeni “kablosuz yazılım” servisini kullanarak tamirhane randevularını dijital olarak yönetmesi anlamına gelecek. Bu, araç verilerinin aynı ÅŸu anda akıllı telefonlarda olduÄŸu gibi güvenli ve güvenilir bir ÅŸekilde güncellenebilmesini saÄŸlayacakve park yeri arama motoru gibi ek iÅŸlevleri indirmek mümkün olacak. Sürücüler, kablosuz yazılımı kullanarak gelecekte otomobillerini yeniden yapılandırabilecek. Bosch’ta baÄŸlanabilirlik, motor kaputunun ötesindedir. Bosch, ÅŸu anda Berlin ve Paris’teki ÅŸehir trafiÄŸinde devrim yaratan e-scooter paylaşım servisi Coup gibi servislerle mobilite servisleri saÄŸlayıcısı haline gelmektedir. Çalışmalar, mobilite servisleri pazarının dünya genelinde yılda yüzde 28 büyüyeceÄŸini tahmin ediyor (kaynak: McKinsey).

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAÅž

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ